دلایل کمردرد

بیشتر کمردردهای حاد ماهیت مکانیکی دارند، به این معنی که در نحوه قرار گرفتن و حرکت اجزای کمر (ستون فقرات، عضله، دیسک‌های بین مهره‌ای و اعصاب) اختلال ایجاد می‌شود.

چند مثال از علل مکانیکی کمردرد عبارتند از:

مادرزادی

  • ناهنجاری‌های اسکلتی مانند اسکولیوز (انحنای ستون فقرات)، لوردوز (قوس بزرگ‌شده غیرطبیعی در کمر)، کیفوز (قوس بیش از حد به سمت بیرون ستون فقرات) و سایر ناهنجاری‌های مادرزادی ستون فقرات.
  • اسپینا بیفیدا که شامل رشد ناقص نخاع و یا پوشش محافظ آن می شود و می تواند مشکلاتی از جمله ناهنجاری مهره ها و احساسات غیر طبیعی و حتی فلج ایجاد کند.

صدمات

  • رگ به رگ شدن (بیش از حد کشیده یا پارگی رباط ها)، کشیدگی (پارگی در تاندون ها یا ماهیچه ها) و اسپاسم (انقباض ناگهانی یک عضله یا گروهی از عضلات)
  • آسیب‌های تروماتیک مانند ورزش، تصادفات رانندگی، یا زمین خوردن که می‌تواند به تاندون‌ها، رباط‌ها یا عضله آسیب برساند و باعث ایجاد درد شود، همچنین ستون فقرات را فشرده کرده و باعث پارگی یا فتق دیسک شود.

مشکلات دژنراتیو

  • فتق دیسک بین مهره ای زمانی اتفاق می افتد که دیسک های لاستیکی معمولاً به عنوان یک فرآیند طبیعی افزایش سن فرسوده می شوند و توانایی ارتجاعی خود را از دست می دهند.
  • اسپوندیلوز ، تخریب و آسیب ستون فقرات همراه با سایش و پارگی طبیعی است که در مفاصل، دیسک‌ها و استخوان‌های ستون فقرات با بالا رفتن سن افراد رخ می‌دهد.
  • آرتریت یا سایر بیماری های التهابی در ستون فقرات، از جمله استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید و همچنین اسپوندیلیت، التهاب مهره ها و …

دیگر دلایل کمردرد

مشکلات عصبی و نخاعی که سبب فشرده سازی عصب نخاعی، التهاب و یا آسیب می شود.

  • سیاتیک (که رادیکولوپاتی نیز نامیده می شود)، ناشی از فشار بر روی عصب سیاتیک است. فشار بر عصب سیاتیک ممکن است منجر به کمردردی که با درد سوزشی و انتشار درد به یک پا همراه است، شود.
  • تنگی کانال نخاعی، باریک شدن ستون فقرات که به نخاع و اعصاب فشار وارد می کند.
  • اسپوندیلولیستزیس، که زمانی اتفاق می‌افتد که مهره‌ای از قسمت پایین ستون فقرات از جای خود خارج می‌شود و اعصاب خروجی از ستون فقرات را فشار می‌دهد.
  • فتق یا پارگی دیسک زمانی رخ می دهد که دیسک های بین مهره ای فشرده شده و به بیرون برآمده می شوند.
  • عفونت های مربوط به مهره ها، وضعیتی به نام استئومیلیت. 
  • سندرم دم اسب زمانی رخ می دهد که دیسک پاره شده به کانال نخاعی فشار می آورد و روی دسته ریشه های عصبی کمری و ساکرال فشار می آورد. اگر این سندرم درمان نشود ممکن است آسیب عصبی دائمی ایجاد شود.
  • پوکی استخوان (کاهش تدریجی تراکم و استحکام استخوان که می تواند منجر به شکستگی های دردناک مهره ها شود)

منابع غیر ستون فقرات

  • سنگ کلیه می تواند باعث درد شدید در ناحیه کمر، معمولا در یک طرف شود
  • آندومتریوز (جمع شدن بافت رحم در مکان های خارج از رحم) نیز می تواند از دلایل کمردرد باشد.
  • فیبرومیالژیا (یک سندرم درد مزمن شامل درد و خستگی گسترده عضلانی) که علائم آن می تواند دردهای مزمن اسکلتی باشد.
  • بارداری نیز یکی از عواملی است که با افزایش خطر بروز کمردرد همراه است.

عوامل خطر برای ایجاد کمردرد چیست؟

هر کسی ممکن است کمردرد داشته باشد. عواملی که می توانند خطر کمردرد را افزایش دهند عبارتند از:

سن: اولین حمله کمردرد به طور معمول در سنین 30 تا 50 سالگی رخ می دهد و کمردرد با افزایش سن شایع تر می شود. از دست دادن استحکام استخوان در اثر پوکی استخوان می تواند منجر به شکستگی شود و در عین حال خاصیت ارتجاعی و تون عضلانی کاهش یابد. دیسک‌های بین مهره‌ای با افزایش سن شروع به از دست دادن مایعات و انعطاف‌پذیری خود می‌کنند که این امر باعث کاهش توانایی آن‌ها در محافظت از مهره‌ها می‌شود. خطر تنگی کانال نخاعی نیز با افزایش سن افزایش می یابد.

سطح تناسب اندام: کمردرد در بین افرادی که آمادگی جسمانی مناسبی ندارند شایع تر است. عضلات ضعیف کمر و شکم ممکن است به درستی از ستون فقرات حمایت نکنند و ضعف این عضلات یکی از دلایل کمردرد است.

افزایش وزن: اضافه وزن، چاقی یا افزایش سریع مقادیر قابل توجه وزن می تواند به کمر فشار وارد کند و منجر به کمردرد شود.

ژنتیک: برخی از علل کمردرد، مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان (نوعی از آرتریت که شامل ادغام مفاصل ستون فقرات می‌شود که منجر به بی‌حرکتی ستون فقرات می‌شود)، یک جزء ژنتیکی دارند.

عوامل مرتبط با شغل: داشتن شغلی که به بلند کردن، هل دادن یا کشیدن اجسام سنگین نیاز دارد، به ویژه زمانی که شامل پیچش یا لرزش ستون فقرات باشد، می تواند منجر به آسیب و کمردرد شود. کار کردن پشت میز در تمام طول روز می‌تواند به افزایش خطر بروز کمردرد کمک کند، به‌ویژه از وضعیت بدنی نامناسب یا نشستن روی صندلی با حمایت ناکافی از کمر.

 

کلمات مرتبط :

دلایل کمردرد – بهترین درمان کمردرد – فیزیوتراپی برای کمردرد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در دماوند – فیزیوتراپی در گیلاوند – فیزیوتراپی در پردیس – فیزیوتراپی در مبارک آباد – فیزیوتراپی در تیرک – فیزیوتراپی در بلوار شهرداری پردیس – فیزیوتراپی در مسکن مهر دماوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید